EcoBeton - beton nove generacije

Našem društvu potrebne su izdržljive i pametne građevine za ugodan život sadašnjih i budućih generacija. Naša industrija igra važnu ulogu u dekarbonizaciji okruženja koje gradimo. Jasan nam je taj izazov i kao dio Heidelberg Materialsa predvodnici smo tranzicije prema održivoj gradnji

Svoje napore i znanje kontinuirano ulažemo u kreiranje novih održivih rješenja za dobrobit naših kupaca i održivu budućnost cijelog društva. Želimo zaštiti okoliš i klimu koja se mijenja. Želimo graditi budućnost na čvrstim i pravim temeljima.

Cilj Heidelberg Materialsa i Heidelberg Materials Beton Hrvatska d.o.o. je postizanje potpune karbonske neutralnosti svih naših proizvoda do 2050. godine. Imamo brzinu, znanje, tehnologiju i partnere za predvođenje tranzicije prema održivoj gradnji.

Uz rješenja koja dolaze iz našeg centra u Heidelbergu, u mogućnosti smo tržištu ponuditi beton sa i do 60% manje emisije CO2 po m3 betona u odnosu na referentnu vrijednost u industriji, ovisno o primjeni. 

S ponosom Vam predstavljamo naš beton nove generacije

Prednosti EcoBetona

Sve komponente od kojih se pravi EcoBeton pripremaju se na održiv način.
EcoBeton ima veoma široku primjenu i može se koristiti za izgradnju različitih objekata i betonskih struktura.
Osobine EcoBetona iste su ili čak i bolje od standardnih betona, a proizvodimo ga u različitim klasama čvrstoće u skladu sa industrijskim standardima.

U ponudi imamo tri vrste EcoBetona