Siguran partner za suradnju

Izabrati pravog i pouzdanog poslovnog partnera nije lako. Mnogobrojni su kriteriji koji su bitni za odabir, od kojih je svakako veoma važna stabilnost. Uz pomoć sistemskog rješenja koje nudi neovisna skandinavska kompanija Bisnode, ovaj zadatak sada je mnogo lakši, tako da kompanije koje zadovolje najvažnije kriterije mogu dobiti certifikat u koji se sigurno možemo pouzdati.

Zahvaljujući odličnim poslovnim rezultatima u prošloj godini, Dunav-Drava Cement (DDC) je zadovoljila sve stroge financijsko - analitičke kriterije prema metodologiji jedinstvenoj za područje cijele Europe te stekla pravo postati nositeljem Certifikata bonitetne izvrsnosti koji dodjeljuje Bisnode, vodeći pružatelj poslovnih informacija u Europi i Hrvatskoj.

U certifikatu se navodi da poslovni subjekt spada u najviši razred bonitetne izvrsnosti u Hrvatskoj, da ispunjava bonitetne izvrsnosti za 2018. godinu i da je jedan od najpouzdanijih hrvatskih poslovnih subjekata koji imaju pravo koristiti AAA status, kao simbol ocjene bonitetne izvrsnosti.Prema dostupnim podacima, Dunav-Drava Cement pripada u skupinu od 5% najboljih poduzeća u Republici Hrvatskoj, i siguran je, ugledan i poželjan partner.

Imati za partnera poduzeće koje je nositelj Certifikata bonitetne izvrsnosti znači da je ono dokazano pouzdan partner jer:

  • poslujete s poduzećem koje se nalazi na samom vrhu domaćeg gospodarstva jer pravo na Certifikat bonitetne izvrsnosti ima samo 5% hrvatskih poduzeća i
  • poslujete s poduzećem koje odlikuje stabilnost, vjerodostojnost i pouzdanost jer se analiza subjekata koji imaju pravo na Certifikat bonitetne izvrsnosti provodi na temelju višegodišnje analize poslovanja poslovnih subjekata te uzima u obzir sve financijske pokazatelje – zaduženost, likvidnost, uspješnost i učinkovitost.

Certifikat bonitetne izvrsnosti uzima u obzir i vjerojatnost nastajanja štetnih događaja te garantira sigurnost poslovanja poduzeća nositelja u narednih 12 mjeseci. Vjerojatnost da će poduzeće nositelj u sljedećih 12 mjeseci zabilježiti blokadu transakcijskog računa izuzetno je mala.

Vjerodostojnost Certifikata proizlazi iz činjenice da je Bisnode Grupa vodeći europski ponuđač poslovnih informacija, sa sjedištem u Švedskoj, a okuplja više od 2700 stručnjaka iz 18 europskih zemalja. Certificiranje poslovnih subjekata u Skandinaviji je dugogodišnja poslovna praksa, a sam Certifikat bonitetne izvrsnosti proizvod je norveške tvrtke Soliditet, koja je s ocjenjivanjem poduzeća počela još 1908. godine, a postojeći sustav rangiranja bonitetne izvrsnosti ocjenama A, AA i AAA u primjeni je još od 1989. godine.

Svi podaci koje Bisnode koristi nabavljeni su isključivo iz legalnih izvora. Osim što se vodi briga o kvaliteti i relevantnosti svih podataka u portfelju, Bisnode se u svim svojim poslovnim aktivnostima vodi načelima transparentnosti, a svi podaci prolaze kroz višestruke provjere i analize jer Bisnode svojim klijentima želi omogućiti da temeljem informacija koje isporučuje, klijentima omogući donošenje mudrih poslovnih odluka.