Heidelberg Materials najavljuje promjene u Upravnom odboru

  • Jon Morrish će od siječnja 2024. preuzeti odgovornost za novouspostavljeno područje Grupe Europa. Ernest Jelito, odgovoran za sjevernu i istočnu Europu-srednju Aziju i Stručni centar za cement, otići će u mirovinu 31. prosinca 2023.
  • Roberto Callieri bit će imenovan u Upravni odbor Heidelberg Materialsa i od siječnja 2024. preuzeti će odgovornost za Aziju od Kevina Gluskiea čiji mandat završava krajem siječnja 2024.
  • Axel Conrads bit će imenovan u Upravni odbor Heidelberg Materialsa, preuzimajući novu ulogu glavnog tehničkog direktora (CTO) od veljače 2024.

Nadzorni odbor tvrtke Heidelberg Materials AG donio je sljedeće odluke u vezi sa sastavom i nasljeđivanjem u Upravnom odboru:

Područje Grupe Zapadna i Južna Europa i većina područja Sjeverna i Istočna Europa-Srednja Azija bit će spojeni u područje Grupe Europa. Jon Morrish, trenutno odgovoran za zapadnu i južnu Europu, preuzet će odgovornost za ovo novouspostavljeno područje Grupe od siječnja 2024. Ernest Jelito, odgovoran za sjevernu i istočnu Europu-srednju Aziju i Stručni centar za cement, otići će u mirovinu 31. prosinca 2023. Hakan Gurdal, zadužen za područje Afrika-istočno-mediteranski bazen, preuzet će dodatne odgovornosti za zemlje Kazahstan i Rusiju od siječnja 2024. Područje će se preimenovati u Afrika i Mediteran-zapadna Azija (AMWA).

Roberto Callieri, generalni direktor Italije, bit će imenovan u Upravni odbor Heidelberg Materialsa i od siječnja 2024. preuzet će odgovornost za Aziju unutar područja Grupe Azija-Pacifik. On će preuzeti dužnost od Kevina Gluskiea čiji mandat završava krajem siječnja 2024. Kao dio promjene, René Aldach, glavni financijski direktor, preuzet će dodatnu odgovornost za Australiju od siječnja 2024.

Kako bi u Upravni odbor unio opsežnu tehničku stručnost i pokrenuo tehničke projekte tvrtke koji vode ka budućnosti s neto nultim emisijama, Axel Conrads, predsjednik Srednjezapadne regije u SAD-u, bit će imenovan u Upravni odbor Heidelberg Materialsa, preuzimajući novu ulogu Glavnog tehničkog direktora od veljače 2024. Bit će odgovoran za sva tri globalna stručna tehnička centra: Cement (CCC), Agregati i asfalt (CCA) i Readymix (CCR).

Dr. Bernd Scheifele, predsjednik Nadzornog odbora Heidelberg Materialsa, rekao je: „Promjene unutar Upravnog odbora dio su našeg dugoročnog planiranja nasljeđivanja. Reorganizacijom odgovornosti za područja naše Grupe i stavljanjem još većeg fokusa na tehničke aspekte našeg poslovanja, dodatno jačamo osnovu za nastavak uspješnog razvoja naše tvrtke. Poželio bih dobrodošlicu Robertu Callieriju i Axelu Conradsu u Upravni odbor i čestitam Renéu Aldachu, Hakanu Gurdalu i Jonu Morrishu na njihovim dodatnim regionalnim odgovornostima. Osobno zahvaljujem Kevinu Gluskieu i Ernestu Jelitu za njihovu predanost i uspješan dugogodišnji rad. Značajno su pridonijeli operativnoj izvrsnosti i profitabilnom rastu Heidelberg Materialsa.”

Dr. Dominik von Achten, predsjednik Upravnog odbora Heidelberg Materialsa, dodao je: „Imenovanjem Jona Morrisha, dobili smo kompetentnog i vrlo iskusnog člana Upravnog odbora koji će voditi naše novoosnovano i sada najveće područje Grupe u Europi. Zahvaljujemo Renéu Aldachu i Hakanu Gurdalu na preuzimanju dodatnih odgovornosti u zemljama. Robert Callieri i Axel Conrads, dva menadžera iz naših redova s dugogodišnjim iskustvom na raznim pozicijama diljem svijeta, pridružit će se kao novi članovi Uprave. Želim im dobrodošlicu i radujem se bliskoj suradnji s njima. Želio bih iskreno zahvaliti Kevinu Gluskieu i Ernestu Jelitu za sav naporan rad i predanost koju su pokazali tijekom njihove dugogodišnje karijere u Heidelberg Materials i poželjeti im sve najbolje u budućnosti.”

Roberto Callieri

Roberto Callieri studirao je elektrotehniku na Sveučilištu u Cagliariju i financijski menadžment na Sveučilištu Bocconi u Milanu. Pridružio se Italcementiju 1990. gdje je obnašao nekoliko viših rukovodećih pozicija u Puerto Ricu, SAD-u, Kanadi, Turskoj, Tajlandu, Egiptu i Italiji. Od 2016. odgovoran je kao generalni direktor za Italiju. U Upravnom odboru Heidelberg Materialsa preuzet će odgovornost za Aziju unutar područja Grupe Azija-Pacifik od siječnja 2024. Imenovan je u Upravni odbor do prosinca 2026.

Axel Conrads

Axel Conrads studirao je rudarstvo na sveučilištima TU Clausthal i RWTH Aachen u Njemačkoj. Pridružio se tvrtki Heidelberg Materials 1999. godine i obnašao nekoliko viših rukovodećih pozicija u Njemačkoj, SAD-u, Belgiji i Bugarskoj. Od 2020. odgovoran je kao predsjednik za regiju Srednji zapad u Indianapolisu, SAD. U Upravnom odboru Heidelberg Materials preuzet će ulogu glavnog tehničkog direktora od veljače 2024. Imenovan je do siječnja 2027. i bit će odgovoran za globalne stručne tehničke centre za Cement, Agregate i asfalt i Transportne betone.


O Heidelberg Materialsu

Heidelberg Materials jedan je od najvećih svjetskih integriranih proizvođača građevinskih materijala i rješenja s vodećim tržišnim pozicijama u cementu, agregatima i gotovom betonu. Zastupljeni smo u više od 50 zemalja s oko 51.000 zaposlenika na gotovo 3.000 lokacija. U središtu našeg djelovanja leži odgovornost za okoliš. Kao predvodnik na putu prema ugljičnoj neutralnosti i kružnom gospodarstvu u industriji građevinskih materijala, radimo na održivim građevinskim materijalima i rješenjima za budućnost. Digitalizacijom pružamo nove mogućnosti našim korisnicima.
 

Roberto Callieri.

Axel Conrads.